036-5377348     l foto@gertschutte.nl     fotostudio Gert Schutte     Danslaan 56     1326 NA    Almere stad

bolle buik

Zwangerschapsfotografie

Een zwangerschap is heel een bijzonder moment in je leven. Steeds meer vrouwen kiezen er terecht voor dit bijzondere moment in hun leven op een prachtige manier vast te leggen. Als fotograaf is het een creatieve uitdaging om elegante, sensuele en vaak intieme foto’s te maken van deze bijzondere fase in je leven. Zwangerschapsfoto’s maak ik in de fotostudio in Almere Danswijk. De fotoshoot duurt meestal een uur. Als je ook met je bestaande kind(eren) erbij op de foto wilt, duurt het in totaal vaak een half uurtje langer. Vooraf overleggen we samen over het soort foto’s je wilt laten maken. We bouwen langzaam op, waarbij we altijd beginnen met volledig geklede foto’s. We bekijken tussendoor steeds de foto’s. Blijkt dat we meer tijd nodig hebben dan het afgesproken uur. Geen probleem. We willen tenslotte allebei mooie foto’s. Na de fotoshoot krijg je een CD thuisgestuurd met alle geselecteerde beelden in hoge resolutie op 13×18 cm zodat je ze op je gemak kunt bekijken en kunt besluiten of je ze wilt laten afdrukken, in een boekje wilt laten opmaken of als vergroting in een lijst wilt afwerken.

IMG_6211 mail684 50x70 soft GSF_5844 FOTO7554

 

 

 

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen: Moet ik helemaal bloot? Daar is een simpel antwoord op. Nee. Je moet helemaal niets, maar je mag wel en meestal is dat veel mooier.

Zwangerschapsfoto’s zijn zeer persoonlijk. Wat de één heel mooi vindt, is niet automatisch ook jouw smaak. Foto’s in mooie (zwangerschaps) kleding kunnen zeker zo bijzonder zijn als “blote buiken foto’s”.

Wat is het beste moment voor de foto’s? Je buik is het mooiste in de weken voor de bevalling, vanaf zo’n 34-36 weken. Je buik is dan nagenoeg volgroeid en je kunt je nog redelijk comfortabel bewegen. Wanneer je tweelingen verwacht, dan is het verstandig eerder, rond de 28-30 weken, de foto’s te maken. Het is over het algemeen aan te raden de foto’s ‘s ochtends vroeg te maken.

Mag er iemand aanwezig zijn tijdens de fotoshoot? Ja natuurlijk. Hoe meer jij je op je gemak voelt, hoe mee ontspannen de shoot verloopt en hoe beter de foto’s uiteindelijk zullen worden. Vaak is de partner aanwezig bij de shoot, soms een moeder of een goede vriendin.

Ik heb ergens een foto gezien die ik erg mooi vind. Kunnen we zoiets maken? Als je voorbeelden hebt van foto’s die jij mooi vindt, bewaar deze dan of stuur ze van tevoren op. We kunnen dan aan de hand van zo’n voorbeeld overleggen om foto’s te maken in eenzelfde pose, sfeer of belichting.

Kan mijn zoontje/dochter van twee ook op de foto erbij? Jazeker. De interactie tussen je bestaande kind(eren) en jouw zwangere buik levert vaak heel mooie en ontroerende foto’s op. Het is verstandig de fotoshoot te beginnen met deze foto’s, gezien de korte aandacht boog van kleine kinderen. Het is overigens aan te raden om ervoor te zorgen dat na deze foto’s iemand zich, liefst in een andere ruimte, om de kinderen kan bekommeren.Jij kan je zo ontspannen concentreren op de rest van de fotoshoot.

Tips:  Oriënteer je alvast op het soort foto’s dat je graag van jezelf zou hebben.  Kom je voorbeelden tegen van foto’s die je prachtig vindt, bewaar deze dan. Draag, voorafgaande aan de fotoshoot, geen strak zittende kleding (zoals sokken, beha, strakke broek) en sieraden want die laten strepen achter op jouw huid en dat is lelijk. Het is niet prettig als je je aandacht moet verdelen tussen de fotoshoot en kleine kinderen die aandacht vragen. Zorg dat je oppas hebt als je al andere kinderen hebt, zodat je je op de fotoshoot kunt concentreren. Denk alvast na ov er de kleding die je aan wilt op de foto. Over het algemeen is het aan te bevelen een lichte en een donkere set mee te nemen voor verschillende uitstralingen. Transparante stoffen, shawls etc. kunnen een mooi effect geven op de foto en gebruikt worden tijdens de opnamen. Als je al een cadeautje, zoals een knuffeltje, slofjes of petje hebt voor de baby, dan is het leuk deze bij de hand te hebben.

Rust goed uit van tevoren. Is je interesse gewekt? Maak dan een afspraak en laat dat bijzondere moment vastleggen.

PRIJSLIJST: opnamekosten serie € 125.00 incl. CD met alle opnames in hoge resolutie. Voor afdrukken ga je naar de prijslijst.

error: Content is protected !!